Selecteer een pagina
Je ideale werk realiseren vereist van je dat je weet hoe jouw ideale werk eruit ziet. Dat is nog niet alles, om daadwerkelijk je verlangen in je werk te realiseren is het nodig te ontdekken welke gedragspatronen of negatieve gedachten of gevoelens je tegenhouden. Als je je daarvan bewust wordt heb je alles in huis om je dromen te realiseren. In deze blog laat ik je kennismaken met 3 ondermijnende gedragspatronen. Lees je mee?

Je ideale werk

Hoe geweldig lijkt het jou om datgene te gaan doen waar je plezier in hebt en alle vrijheid ervaart die je nodig hebt én daarbij ook nog een inkomen te verdienen wat je waard bent?

Het lijkt bijna teveel van het goede om te wensen…….

En toch is het mogelijk!

Het enige wat je moet doen om de touwtjes in handen te nemen en het werk te realiseren dat echt bij je past is om te leren gaan met jouw ondernemers-blokkades.

En ik kan er over meepraten. Jaren zat ik vast in banen die ik niet leuk vond, daardoor ben ik voor mezelf begonnen, wat dan weer niet lukte en waardoor ik weer een baantje moest zoeken. Dit patroon heeft zich in mijn loopbaan 3 keer herhaald en bij de derde keer wist ik dat ik het anders moest doen;

Dit saboterende patroon onder ogen zien.

Toen ik dat doorkreeg veranderde er veel voor mij en voor mijn bedrijf en ben ik nu in staat om het werk te doen wat ik wérkelijk leuk vind, op de manier die bij me past met klanten die bij me passen en daarmee mijn inkomen te verdienen.

En dat gun ik jou ook. Dat jij de mensen gaat helpen met plezier in je werk. Zodat jij daarmee ook weer anderen inspireert. 

Hoe bepaalde gedragspatronen jou ondermijnen om te gaan doen wat je werkelijk wilt gaan doen (en goed voor je is)?

In deze blog deel ik 3 ondermijnende gedragspatronen die werkzoekenden en starters veel maken waardoor ze eindeloos blijven zoeken naar werk of klanten en niet het resultaat krijgen wat ze graag zouden willen.

Je macht uit handen geven.

Als je je macht uit handen geeft, saboteer je je eigen succes.

Zo simpel is het.

Als je bijvoorbeeld uitsluitend gericht bent op de vacatures die er zijn. Je wacht totdat er iets verschijnt dat bij je past. Het gevolg is dat je moet solliciteren met 100 anderen; Je geeft je macht uit handen.

Of als je gelooft wat anderen zeggen tegen jou of over jou. Als anderen bijvoorbeeld zeggen dat je “daar maar niet op moet solliciteren want dat is toch niks voor jou” dat je dat dan ook niet doet.  Of andersom, dat anderen jou zeggen dat je juist daar moet solliciteren want dat is echt iets voor jou, terwijl je zelf denkt dat je dat dat niet is, en het dan toch doen.

Als instanties aangeven wat wél en wat niet mag, dat je je daardoor laat tegenhouden.

Of als je gelooft wat anderen zeggen over hoe je moet sollicteren, of hoe je moet ondernemen, of hoe je moet netwerken… Alsof er maar één juiste manier is.

Negeren van je wensen.

Veel werkzoekenden weten niet goed wat ze willen. Wat betekent dat ze gewoonweg niet weten wat ze te bieden hebben, niet weten wat hun talenten zijn en niet weten hoe ze dat kunnen inzetten.

Het betekent eigenlijk dat ze hun eigen wensen negeren. En weet je,  vrouwen zijn heel goed in dit ondermijnende gedragspatroon.

Het ziet er zo uit:

  • Jij bent altijd degene die thuis komt met nieuwe kleren voor de kinderen, maar zelf koop je nauwelijks iets voor jezelf en dan is het ook nog in de uitverkoop
  • Je neemt nooit de tijd om eens naar de kapper te gaan of een cursus te doen, andere gezinsleden gaan altijd voor
  • Of jij bent degene die altijd Ja zegt terwijl je Nee voelt

Het betekent dat je anderen op de eerste plaats zet en dat je genoegen nemen met weinig.

Wat heeft dit te maken met werk?

Wel, als jij niet gewend bent jouw eigen wensen te onderkennen, dan zal je nooit je wensen in werk ontdekken.Weten wat je wilt en wat je te bieden hebt, begint bij het onderkennen van jouw specifieke wensen.

 

Het verliezen van je energie.

En deze heb ik voor het laatst bewaard, omdat het een van de grootste verschillen is tussen degenen die het maken en welke niet in deze nieuwe economie

Het verliezen van energie betekent dat je jezelf toestaat om meegesleept te worden door negatieve situaties of negatieve mensen.

Misschien is het een situatie die je telkens aantrekt. Misschien zijn het bepaalde werkzaamheden die je doet of waren het de mensen op je werk. Misschien zijn het je vrienden of familie. Misschien je netwerkgroep of bepaalde klanten die je aantrekt.

Jezelf omgeven met mensen die gericht zijn op wat ze missen en ontevredenheid zullen je niet verder brengen. het is ontzettend moeilijk om het voor jezelf anders te zien als de mensen in je omgeving steeds maar weer negatieve boodschappen uitzenden.

Werkzaamheden blijven doen die je telkens een uitgeput gevoel geven zullen je ook niet verder brengen. Als je merkt dat je hier telkens in verzeild raakt, wees dan alert en doe je innerlijke werk. Bewustzijn is de eerste stap.

Het kan ook zijn dat je bij een netwerkgroep zit waar je eigenlijk uitgegroeid bent, maar dat je je schuldig voelt om dit te verlaten. Misschien blijf je wel bij een klant of werkgever die jou niet waardeert (of slecht betaald) omdat je je daartoe verplicht voelt.

Laten we het eens allemaal samen vatten

Deze drie ondermijnende gedragspatronen

  • Je macht weggeven,
  • je wensen negeren en
  • je energie laten weglekken

helpen ons om je veilig te voelen.

Ze zijn zó gewoon en zó bekend omdat we het verschrikkelijk vinden om niet aardig gevonden te worden. Wij willen dat mensen ons leuk vinden.

Helaas, de waarheid is dat als je kiest voor veilig in deze patronen, dan saboteer je jezelf, je verlangens, je inkomen en uiteindelijk ook je eigen welzijn.

En dat betekent dat jij de wereld jezelf onthoudt. Dat jij jouw talenten, jouw ideeën om de wereld beter te maken niet inzet.

De eerste stap om jezelf hiervan te bevrijden is BEWUSTZIJN. En daar ben je nu al mee begonnen.

En nu jij!

Dus, neem een moment voor jezelf…en vraag jezelf af….

Wat is het resultaat voor mij dat ik deze ondernemersblokkades in mijn leven houdt? Waar bescherm ik mezelf voor? Is er een herinnering van eerder in mijn leven waarin ik ervoor koos om dit te geloven? Laat een reactie achter onder aan deze pagina, of stuur me een mailtje. Ik hoor het graag van je! 

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.