Selecteer een pagina

Loop

je eigen

pad

 

 

 

 

 

“Bezield je werk doen is het mooiste wat je de wereld kunt geven.”

Willemijn Lau – inspirator, coach&trainer

Dit is wel zo’n beetje mijn levensmotto 🙂

Niet dat voor mij meteen duidelijk was waarvoor ik in de wieg was gelegd…Nee, dat heeft jaren geduurd.

En toch heb ik altijd wel plezier in mijn werk gehad, welke baan of baantje ik ook had. Met een opgewekt karakter is dat ook niet zo moeilijk 🙂

Ik vond het juist lastig werk te vinden waarin de combinatie van mijn intelligentie,  creativiteit en gevoeligheid tot bloei kon komen.  En waarin ik de vrijheid had om de dingen op mijn manier in te vullen.

Werk dat écht bij mij paste, dus. 

Studie&werk

Mijn levensloop is nogal grillig, na een academische studie Muziekwetenschappen ben ik terecht gekomen in de detailhandel op een platen- en cdafdeling, wat weer de basis was om door te groeien naar een trainee-functie in de detail- en groothandel.

Totdat ik besefte dat dit helemaal niet mijn weg was, zo’n commerciële en leidinggevende functie.

Dus na ontslag weer opnieuw begonnen.

Eerst met een grondig zelfonderzoek via de vragen “Wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?”, met behulp van een loopbaanadviseur. Gedurende dat traject realiseerde ik me dat dit mij wel heel erg leuk werk leek, het helpen van mensen met het vinden van het werk dat bij hen past.

Dus volgde ik een studie tot Loopbaanadviseur bij het adviesbureau Hoogendijk.

Hiermee ging ik met veel plezier aan de slag bij Arbeidsvoorzieningen, totdat ik na een paar jaar erachter kwam dat ik absoluut niet floreer in politiek aangestuurde organisaties. En nam ik ontslag om voor mezelf te beginnen….

 

 

Gezin

De wens om voor mezelf te beginnen had ik al heel lang  en past goed bij mij. Echter, ik had nog heel veel te leren, vooral over ondernemerschap. Voordat ik daar aan toe kon komen, werd ik zwanger en merkte ik dat ik erg slecht ben ik het combineren van een gezin met het opbouwen van een bedrijf. Dus besloot ik mijn wens “even” te parkeren en mij te richten op de opvoeding en verzorging van het gezin. Ik werd huisvrouw.

Dat “even” werd ca. 10 jaar.

In die 10 jaar heb ik allerlei baantjes gehad om het gezinsinkomen aan te vullen. Ik heb als secretaresse gewerkt, in een kaasmakerij en een tijdje in de thuiszorg. Baantjes die ik met plezier deed, ik help graag mensen,  maar die uiteindelijk toch niet de bezieling gaven die ik zo verlang in werk.

 

Eigen bedrijf Creëer Je Eigen Werk

Dus, in 2012 besloot ik dat het tijd was om weer te starten als loopbaanadviseur.

In die 10 jaar was de digitale ontwikkeling voortgesneld en na een opleiding tot e-coach via het instituut Mindful Analysis besloot ik volledig on-line te gaan werken, als e-coach en trainer. In die tijd ontwikkelde ik mijn training “Creëer-Je-Eigen-Werk”, maar wat veel belangrijker was; ik moest met mijzelf aan de bak om te leren ondernemen. Want een cursus ontwikkelen en mensen begeleiden vind ik niet zo moeilijk, dat gaat eigenlijk vanzelf, maar dit verkopen en geld vragen voor mijn diensten…. dat was wel even andere koek.

En dat is de laatste jaren mijn leerweg geweest; bezield werken én daarmee een inkomen verdienen.

Ziek

In 2015 werd ik ziek. Ik bleek borstkanker te hebben….

Mijn werk kwam stil te liggen.

Gelukkig kon ik na de behandelingen de draad in 2016 weer oppakken. Het was of er innerlijk ook iets veranderd was, ik kreeg meer lef om mijn diensten te verkopen en het gevolg was dat mijn bedrijf goed op gang kwam. Er wordt ook gezegd dat het ongeveer 5 jaar duurt eer je een bedrijf echt op poten hebt gezet, en dat klopte bij mij wel.

Helaas heb ik daar niet lang van kunnen profiteren.

In 2018 kwam de ziekte terug en bleek de borstkanker zich uitgezaaid te hebben…….

 

Weer ziek

De prognoses waren erg slecht, als ik niets zou doen, of de medicijnen zouden niet aanslaan dan zou ik hooguit 6 maanden te leven hebben….. Wat een bericht is dat, kan je het je voorstellen? Nee. Dit kan niemand zich voorstellen, ik ook niet.

Het enige wat ik kon bedenken is dat ik alles netjes achter wilde laten. Dus ik besloot mijn bedrijf op te heffen.

We zijn door een diep dal gegaan.

Gelukkig bleek de behandeling goed aan te slaan en heb ik meer tijd van leven dan aanvankelijk werk gedacht. Naast de behandelingen kwam er langzaam weer ruimte. Ruimte om mij af te vragen wat ik nog wil doen in mijn leven. Wat zijn voor mij de leuke dingen?

Er kwam veel meer rust in mijn leven. Veel tijd voor inkeer en bezinning. Meer tijd voor mijn gezin. En ik pakte langzaam de dingen op die ik vroeger leuk vond. Muziek maken, kleding naaien, borduren, lezen en tuinieren.

Leuk om te doen, alleen…. het gaf me niet de bezieling die ik innerlijk verlangde. Er is dus een niveau “leuk” en er is een dieperliggend niveau, bezieling en/of zingeving. En voor mij heeft zingeving ook te maken met anderen. Vooral het helpen van anderen.

Mijn verlangen ging telkens terug naar “Creëer je eigen werk”, anderen helpen bezieling in werk en leven te (her)vinden.

 

Opnieuw beginnen?

Begin 2020 besloot ik weer verder te gaan met mijn “Creëer-Je-Eigen-Werk”. Ik maakte mijn website weer in orde en schreef een gratis e-book “Handleiding Succesvol je eigen werk creëren”. Vooral dat schrijven vond ik erg leuk om te doen. Toen kwam het moment om weer zichtbaar te worden. Bij het invullen van mijn profiel op Linkedin besefte ik dat dit het dus niet was.

Ik kon niet doen alsof er niets aan de hand was. Alsof ik gewoon de draad kon oppakken van 2018. Mijn ziekte maakt me kwetsbaar, het is zeer onvoorspelbaar en net als je denkt dat alles goed gaat blijkt het toch weer mis te zijn.

Het werd tijd om het concept “Creëer-Je-Eigen-Werk” los te laten. Geen stappenplan meer, geen trainingen, mini-cursussen of challenges meer. Het is mooi geweest.

Opruimen geeft ruimte voor nieuwe zaken.

 

Tijd voor iets nieuws

 

Ik merkte dat ik graag schrijf. En ik schrijf het liefst over mijn eigen ontwikkelingen, mijmeringen, gedachten en ideeën 🙂 

En dat ga ik vanaf nu doen. 

Met mijn schrijfsels heb ik altijd de stille wens om jou te helpen en te inspireren. 

 

Te helpen om je

– minder zorgen te maken

– meer te vertrouwen op het leven

– jezelf te waarderen en onvoorwaardelijk lief te hebben

– moed te geven

– je eigen blokkades onder ogen te zien en er mee om te leren gaan

 

en je te inspireren om 

– het stuur van het leven in eigen hand te nemen

– je verlangens te leven

– elke dag dat ene kleine stapje te zetten in jouw richting

– je eigen weg te gaan

– vooral de dingen te doen die jou energie geven

– je grenzen te stellen 

 

En dat doe ik nu via mijn inspiratiebrief. (Wil je ook zo’n brief ontvangen? Schrijf je hier in)

Ik heb dus geen bedrijf meer, maar mijn ervaring is daarmee niet verdwenen. 

Zou je een gesprek met mij willen over jouw levenspad?   Schroom dan niet mij een berichtje te sturen. 

 

Ik zie je graag terug.

 

Xx,

 

Willemijn Lau

 

 

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.