Selecteer een pagina

In deze nieuwste blog vertel ik je over één ding wat je zeker nodig hebt om succesvol te worden, namelijk; schrijven.

 

Schrijven maakt creatief.

Wist je dat regelmatig een dagboek bijhouden je creativiteit enorm zal doen toenemen? Het is een krachtig instrument en een geheim dagelijks ritueel van succesvolle mensen.

Ik hou van schrijven. Als tiener begon ik met het schrijven van dagboeken en dat heb ik behoorlijk lang volgehouden. Nu schrijf ik dagelijks in mijn “Dankbaarheidsschrift” en mijn “Boek van het hart”, waarin ik alles beschrijf wat mij bezighoudt. En ik begin mijn werkdag met het opschrijven van mijn doel(en) in mijn bedrijf.

Ik heb zelfs verschillende opschrijfboekjes als ik onderweg ben – altijd eentje in mijn tas, een naast mijn bed en meerdere in mijn kantoor. Het helpt mij om mij op het goede spoor te houden.

Dus, wil jij een geweldig, succesvol jaar? Ga schrijven!

Hoe hoort het eigenlijk?

Schrijf regelmatig.

Er is geen goed of slechte manier om te schrijven. Belangrijk is dat je regelmatig schrijft. Het liefst elke dag.

Begin elke dag met het opschrijven van je doel(en). Als je in de flow van het schrijven zit, voel je je veel positiever over je mogelijkheden om te bereiken wat je wilt. Die flow onstaat doordat je door het schrijven je geest traint te denken in doelen. Veel mensen hebben goede voornemens met Nieuw Jaar, maar schrijven dit zelden op. Met als gevolg dat eind januari de meesten de handoek alweer in de ring hebben gegooid.

Als ik een tijdje niet schrijf, bijvoorbeeld vanwege een vakantie, merk ik dat alles wat meer als “los zand” aanvoelt. Ik weet niet meer zo goed wat ik wil en negatieve gedachten krijgen weer veel sneller een kans.

Echt, schrijven maakt je steviger.

Hier zijn een aantal manieren om te schrijven:

Vraag op hulp

Schrijf een brief aan jezelf, God, Sinterklaas of je engelen en vraag om hulp bij het oplossen van een probleem of een specifieke uitdaging (lees het boek “Schrijf je vrij” van Mirjam Windrich).

Laat je creatieve onbewuste het probleem oplossen of stel je open voor wat je invalt. Wees niet sceptisch, het werkt echt.

Begin een nieuwe pagina en schrijf een gewone vraag of onderwerp bovenaan, zoals “wat is geluk?”, Waarom ben ik zo dankbaar” “Ik ben bang omdat …. “of  “Wat zou ik doen met 1 miljoen?”

Vraag jezelf steeds waarom, waarom, waarom…. Zet je pen op het papier en kijk wat er in je opkomt.

Maak lijstjes.

Alles opschrijven wat je dwars zit zal je helpen te ontdekken wat je hebt op te ruimen in je leven.

Lijstjes maken van wat je bereikt hebt of in het verleden succes heeft gegeven geeft zelfvertrouwen.

Een dankbaarheidslijstje maken is altijd een goede manier om je te herinneren aan wat al goed is in je leven. Goede gevoelens trekken goede gevoelens aan, dus om snel je energie te verhogen, begin met een dankbaarheidslijstje

Maak een lijst van motiverende spreuken of schrijf affirmaties uit  zoals “Elke dag trek ik gemakkelijk mensen en mogelijkheden aan”

Schrijf je doelen op.

Er zijn oneindig veel manier om je doelen op te schrijven en ik zou zeggen, verander regelmatig.

E

Gebruik gekleurde pennen om plaatjes of hersenspinsels te tekenen van je doelen

E

Beschrijf je ideale dag in detail van start tot eind

E

Maak een lijst van je wensen

E

Schrijf je SMART-doelen = specifiek, meetbaar, haalbaar, realistisch en wanneer.

Ontdek negatieve zaken waar je in gelooft.

Het zal je misschien verrassen dat ik er van hou om de negatieve redenen te ontdekken waarom ik mijn doel nog niet heb gehaald. Moeten we niet altijd positief denken? Nee – ik hou er van om te ontdekken waar ik mezelf terughoudt, dan kan ik eraan werken om dat uit te schakelen.

Kijk waar je jezelf saboteert, stille overtuigingen die je ervan afhouden om je dromen te leven en schrijf alles op waar je te bevreesd voor bent om dit luidop toe te geven. Bewaar deze lijst en werk ze één voor één uit met een methode die bij je past.

Ruim je gedachten op.

Je hoeft er geen groot ritueel van te maken – het is niet nodig om te wachten tot de sterren goed staan. Het geheim is: ga het doen.

Ga schrijven.

Ga schrijven – koop een prachtig nieuw schrift, iets moois en speciaal wat jou goed doet voelen elke keer als je het schrift open slaat.

Een ongebruikt dagboek helpt je niet jouw dromen te realiseren, maar een geliefd en vaak gebruikt exemplaar doet dat zeker.

Heb jij ook een zwak voor schrijven? En, hoe helpt het jou verder? Deel het met ons onder deze blog.

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.