Selecteer een pagina
Ik wens je grote plannen toe en moed om deze te realiseren door dagelijkse routines in te bouwen in je bestaan. Die verstevigen je fundament en dat helpt! In deze blog een aantal voorbeelden uit mijn ochtendritueel.

Maak grote plannen……

Wat ik voor jou wens is dat je grote plannen durft te maken. Plannen waarvan je in eerste instantie misschien zelfs een beetje terugschrikt, maar die je wel heel graag zou willen realiseren. 

 

………en richt je daarna op je dagelijkse routines

Want grote plannen helpen je jouw richting in je leven (en werk) te bepalen. Maar gewoontes en routines (dat zijn de kleine dagelijkse dingen) maken dat je elke dag je fundament verstevigt, als het ware klaar maakt om jouw grote plan te realiseren.

 

Laat ik een aantal van mijn dagelijkse routines met je delen:

 Maak er een gewoonte van om je dag te starten met een ochtendritueel.

 

Dankbaar zijn

De eerste 5 – 10 minuten van mijn werkdag besteed ik aan ‘dankbaar zijn’. Het doet mij altijd denken aan het bidden wat we vroeger voor de avondmaaltijd deden. Een gebed van dank voor het eten en daarbij soms ook dank voor andere zaken die speelden.

In mijn “schriftje van Dank” sta ik even stil bij de voorgaande dag en schrijf ik alles op waar ik dankbaar voor ben. En natuurlijk zijn dat vaak dezelfde dingen, zoals gezondheid, veiligheid, comfort etc. Maar dat maakt niet uit. Het helpt om ook de kleine dingen te zien die er allemaal op een gewone dag gebeuren.

Door dagelijks mijn aandacht even te richten op waar ik dankbaar voor ben, werk ik aan een positieve houding. Het maakt me bewust van al het goede dat er al is in mijn leven.

Wens-blokkers

Vervolgens neem ik 10 minuten de tijd om te beschrijven wat mij bezighoudt. Dit doe ik in mijn “Boek der emoties”. In dit schrift besteed ik vooral aandacht aan dingen die mij (emotioneel) bezighouden. Zaken die ik moeilijk vind, dingen die niet willen lukken, ideeën die ik spannend vind om uit te voeren en steeds uitstel.

Door helder uit te schrijven wat mij op dit moment belemmert om mijn wens te realiseren, wordt ik mij bewust van mijn Wens-Blokker. Dat monstertje dat tussen mij en mijn wens staat. Negatieve gedachten, gevoelens van onzekerheid of angst, twijfels….wat het ook is, ik schrijf alles op.

Door dit dagelijks te doen ruim ik vrij snel de ‘rommel’ op die mij dwars kan zitten en kan ik verder. Het helpt mij te focussen op wat ik wil in mijn leven en niet te lang te blijven hangen in zaken die energie slurpen.

Doelen schrijven

En als derde activiteit in mijn dagelijkse ochtendritueel pak ik mijn doelenschrift erbij.

Hierin schrijf ik ca 10 minuten aan mijn plannen. Ik schrijf dagelijks over mijn Grote Plan, het plan wat ik graag in mijn leven wil realiseren.

En vervolgens beschrijf ik mijn plan voor dit jaar, met omzetdoelen. En tenslotte kom ik vanzelf bij de kleine dingen die ik vandaag te doen heb.

 

Fundament

Vind je dit veel werk?

Inderdaad, dit schrijven ‘kost’ mij dagelijks 30 minuten. En daar krijg ik veel voor terug:

  • Ik blijf gefocust op wat ik wil bereiken,
  • ik weet wat me te doen staat,
  • ik voel me steviger en blijf niet te lang hangen in zaken die niet lukken.

Alles bij elkaar win ik die minuten gewoon weer terug omdat ik vele malen productiever ben.

 

 

Het gaat om die kleine routines die je verder zullen helpen.

 

 

En, ik merk zelfs dat als ik niet dagelijks schrijf, alles los zand gaat voelen; Ik weet niet meer zo goed wat ik wil, laat me afleiden door van alles, heb geen zin om de dag te beginnen (!) en ben veel sneller geneigd om de handdoek in de ring te gooien.

 

Behoefte aan routines?

Voor jou kan dat natuurlijk iets heel anders zijn.

Misschien wil je wel gaan mediteren,

of de dag starten met yoga-oefeningen,

of een eindje hardlopen.

Het zijn routines die maken dat je energie krijgt, niet te lang blijft hangen in piekeren en doelgericht in actie komt.

Deze dagelijkse routines maken je ongemerkt steviger. Je krijgt meer zelfvertrouwen, plezier in je leven en het bevordert je creativiteit.

En voor je het weet realiseer je vanzelf jouw grote plan, zonder dat je jezelf steeds te moeten pushen. Zou dat niet geweldig zijn?

En dat is wat ik je toe wens;

Een geweldig fantastisch jaar met grote plannen én de moed om deze kleine gewoontes in je leven toe te laten.

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.