Selecteer een pagina

Een digitaal tijdschrift

Eén van de vele manieren om jezelf, of je bedrijf, te laten zien is door middel van een digitaal tijdschrift, oftewel een e-magazine.

Klik op het plaatje om deze vlog te bekijken en te beluisteren.

Het tijdschrift Expert

Met de Linkedingroep “Creëer Je Eigen Werk” hebben we 3 tijdschriften gemaakt. Het doel daarvan was om iets met elkaar te laten ontstaan, digitaal (dat was de uitdaging). Een tweede doel was een platform te hebben waarin de leden iets van zichzelf konden laten zien en daardoor zichzelf konden promoten door verwijzing naar een website of linkedinprofiel.

Gepersonaliseerde tijdschriften

Je kunt ook een e-magazine over jezelf of je bedrijf maken. Dat lijkt een beetje op de tijdschriften die je de laatste jaren ziet, zoals de LINDA, MAARTEN, JAN, JOHAN (bestaat niet meer). Dit zijn gepersonaliseerde tijdschriften, waarbij “alles” draait om de persoon. Met de gedachte erachter dat wat Linda de Mol leuk vindt, haar volgers ook leuk en interessant zullen vinden.

Zover hoef jij natuurlijk helemaal niet te gaan, hoewel je volgers het vast heel leuk vinden om een tijdschrift van jouw hand te lezen. In zo’n e-magazine kun je namelijk van alles over jezelf en/of je produkt of dienstverlening kwijt. Uiteraard je opleiding en werkervaring, maar veel leuker wordt het als je er verhalen in plaatst van je successen, iets over je hobby of vrijwilligerswerk. Of een interessant interview met iemand die jij graag volgt. Natuurlijk kun je ook filmpjes en foto’s plaatsen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Je kunt zo’n tijdschrift gebruiken als promotie, bijvoorbeeld als je een eigen onderneming hebt, maar ook heel goed bij het solliciteren. Zo’n e-magazine is dan een verlengstuk van je CV. Hiermee kun je veel meer over jezelf vertellen en laten zien én je valt geheid op.

Hoe maak je een e-magazine?

Een digitaal tijdschrift maken is helemaal niet moeilijk. Met Word kan je bijvoorbeeld al goed aan de slag. Je kunt natuurlijk ook een speciaal programma gebruiken voor de vormgeving, die zijn vaak wel wat ingewikkelder. Of is er iemand in je omgeving die jouw materiaal kan vormgeven. Zorg er wel voor dat je goede, scherpe foto’s gebruikt. Liefst gemaakt met een spiegelreflexcamera.

Voor het tijdschrift Expert heb ik ISUU gebruikt. De voorbeelden die ik in het filmpje noem, gebruiken Jilster en Flipsnack. Dit zijn kant-en-klare systemen waarbij je jouw PDF bestand alleen maar hoeft te uploaden. Jouw bezoekers kunnen het bestand dan lezen in de vorm van een tijdschrift, heel gemakkelijk. Het voordeel is dat je tijdschrift meteen op internet staat en je dus een URL krijgt. En deze link kun je natuurlijk delen met je volgers op de sociale media. Meerder keren, als je dat wilt. En natuurlijk kun je  de URL in je cv zetten of op je Linkedinprofiel of je website. Kortom, ook hier zijn er voldoende mogelijkheden.

Spannend?

Ja, de meesten vinden het erg spannend om zich zo te laten zien. En het is óók erg leuk, om te maken en om te lezen.

De voorbeelden van e-magazines bij het solliciteren die ik in het filmpje gebruik kun je vinden via deze link:

Enjoyce zie ook artikel in Werkblad

Rein zie ook artikel op Vacatureluurs

Ga je aan de slag? Heb je al een e-magazine gemaakt? Of ken je een goed programma?

Ik hoor graag van je,

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties