Selecteer een pagina
Eén van die manieren  om jezelf effectief te profileren op LinkedIn is door het maken van  een vlog. Het gebruiken van video om jezelf te promoten is nog redelijk nieuw, maar heeft wèl de toekomst. Trendwatchers wijzen ons er al op en als ik naar mijn kinderen kijk, nu 10 en 14 jaar, dan denk ik dat ze gelijk krijgen. Mijn kinderen kijken op internet vrijwel alleen nog maar naar filmpjes.
Klik op het plaatje om deze vlog te bekijken en te beluisteren. In deze vlog vertel ik je hoe ik mijn vlogs maak en welk materiaal ik daarvoor gebruik.

Een vlog maken

Wat is een vlog?

Je kunt video heel goed inzetten om je deskundigheid te laten zien. Want, om jezelf goed te promoten via Linkedin, moet je vooral jezelf laten zien als professional met een onderwerp waar jij veel van af weet en waarover je graag vertelt. Dat doe je effectief door te gaan vloggen. Vloggen is hetzelfde als bloggen, het schrijven van artikelen, maar dan met video. De naam ‘vloggen’ is dan ook een samenvoeging van de woorden bloggen en video.

Videoboodschap

Op dit moment kun je zelfs nog opvallen met een videoboodschap omdat relatief weinig  ondernemers dit doen. Je kunt een videofilmpje maken waarin je iets over jezelf en je bedrijf vertelt en dat op je website en bij je profiel op Linkedin zetten. En je kunt het natuurlijk ook heel goed gebruiken bij je acquisitie. Je kunt namelijk gemakkelijk iets laten zien of uitleggen over een produkt waar jij enthousiast over bent.

Dichter bij je volger

Door te vloggen kunnen kijkers iets te weten komen over jouw onderwerp. Maar nog belangrijker:  je komt dichter bij de kijker. Omdat ze je bijna live zien, is het alsof men jou in het echt ontmoet. Ze leren je kennen en raken vertrouwd met je. En daar gaat het online om, het wekken van vertrouwen bij je kijkers.

Spannend?

Ja, Ik vind van wel. Het heeft welgeteld 3 jaar geduurd voor ik mijn eerste vlog durfde te plaatsen. Ik was gedurende die tijd wel regelmatig bezig met opnames, maar ik vond het nooit goed genoeg. (lees mijn blog over perfectionisme)

Voor de meeste mensen is het spannend om voor de camera te kruipen en zichzelf terug te zien op video. Maar…het is ook ontzettend leuk om te doen.

Tip: overwin je angst en oordelen over jezelf en ga aan de slag. Of download mijn gratis e-book over Wens-Blokkers, die blokkade die je tegenhoudt om te gaan doen wat je graag zou willen doen.

Hoe maak je een vlog?

  1. Schrijf een script
  2. Print het en hang het naast je camera, zodat je voor de kijker lijkt alsof je in de camera kijkt of gebruik een auto-cue programma op je tablet o.i.d.
  3. Neem het filmpje op. Dat kan met een vidoecamera, maar dat kan natuurlijk ook met een webcam, tablet of mobiele telefoon e.d.
  4. Bewerk de video met Windows Movie Maker, Movavi, of een ander programma. Maak een intro en zet er wat teksten in
  5. Upload het naar YouTube (maak daar een eigen kanaal als je dat nog niet hebt).

Bekijk hier de vlog over het maken van een vlog. Hierin laat ik ook zien hoe mijn “opnamestudio” er uit ziet en vertel ik je welk materiaal ik gebruik (vanaf ca. 5 minuten).

 

Wat is jouw motivatie om wel of juist niet te vloggen?

Ik hoor graag van je,

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties