Selecteer een pagina

Een artikel schrijven en publiceren op het web (weblog, blog) is een hele goede manier om jezelf onder de aandacht te brengen. Je kunt bijvoorbeeld schrijven over een onderwerp waar jij veel vanaf weet. Maar, hoe doe je dat als je geen website hebt? Linkedin biedt uitkomst.

Ook Linkedin veranderd voortdurend. Inmiddels is de uitleg in de video achterhaald. In de tekst hieronder geef ik aan hoe je gemakkelijk via Linkedin een artikel kunt plaatsen.

 

Blog op Linkedin

Heb je al een website of weblog en wil je een artikel delen op Linkedin?  Dan ben je gewend om een update te plaatsen met daarbij de URL van je blog. Linkedin genereert dan vanzelf een plaatje dat daarbij hoort en een stukje tekst. Jouw volger kan dan op de link klikken en komt vanzelf bij het volledige artikel op je website.

Geen website?

Sinds enige tijd heeft Linkedin de mogelijkheid om een blog te schrijven in Linkedin zelf. Als je geen website hebt en je hebt ook niet de behoefte om mensen naar je website te leiden, kun je heel goed van deze functie gebruik maken.

Een artikel plaatsen op Linkedin is anders dan het plaatsen van een blog via een update. Een update komt op je tijdlijn en wordt wel/niet gezien door je volgers. Een artikel komt als melding (rechts boven) en heeft dus veel meer attentiewaarde. De kans dat je bijdrage wordt gelezen is veel groter en daardoor ook sneller gedeeld. Zo wordt je zichtbaar in een groter netwerk en meer mensen zullen je profiel willen bekijken. Zorg dus dat je profiel tip-top in orde is!

Hoe?

NIEUW: Linkedin heeft dit gelukkig inmiddels heel gemakkelijk gemaakt voor ons. Ga naar de plaats waar je normaal een update plaatst. Daar zie je nog twee andere opties, een afbeelding plaatsen en een artikel schrijven.

Klik op de knop Artikel schrijven en dan wijst het zich verder vanzelf.

 

Succes!

En.. laat je het me weten als je je  (eerste) artikel op LinkedIn hebt geplaatst?
Ik hoor graag van je,

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties