Selecteer een pagina
Wat wil je later worden?” is een veelgestelde vraag aan kinderen. Brandweerman, juf, verpleegster, politie, zijn vaak de antwoorden. Beroepen die een baan in loondienst vertegenwoordigen. Maar zullen zij nog een baan in loondienst hebben in hun toekomst? Je ziet de arbeidsmarkt in snel tempo veranderen.  Werk is de laatste jaren steeds flexibeler geworden. Organisaties slanken nog verder af en gaan door met een kleine, vast kern. Daaromheen ontstaat een flexibele schil van arbeidskrachten. Niet alleen organisaties veranderen, de meeste mensen willen niet alleen werken voor inkomen, maar meer inbreng in het werk, plezier, vrijheid en ontplooiing. De huidige situatie, waarbij er steeds meer zekerheden om je heen wegvallen, maakt het alleen maar urgenter om de tweede levenshelft serieus ter hand te nemen. Wanneer er zoveel zekerheden verdwijnen, moet je eerder de zekerheid in jezelf vinden, en dan kom je vanzelf van alles tegen wat daarbij nog in de weg staat. Of we nu willen of niet, het leven zit zó in elkaar dat we worden uitgedaagd om:
  • Te leren als voortdurend levensproces;
  • Te creëren wat de meeste liefde in ons wekt;
  • Onszelf te helen en daardoor wijsheid te verwerven;
  • Ons bewust te worden en dit bewustzijn te delen met anderen.
    (uit: “De tweede levenshelft”van A. Hoogendijk)
Hoe ga jij om met deze veranderingen op de arbeidsmarkt? Geeft het je nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden? Of geeft het je alleen nog maar méér zorgen? Werken in loondienst en werken als zelfstandig professional komt steeds dichter bij elkaar te liggen. In de toekomst zal het gewoner worden van klus naar klus te gaan, of loondienst en zelfstandig ondernemerschap af te wisselen. Kortom, méér flexibiliteit. Als 45+ heb je ongetwijfeld ergens expertise in opgebouwd. Dit kan zijn in je werk, je scholing, in je vrijwilligerswerk,  hobby’s, of in het leven zelf. Misschien heb je wel een ‘missie’, wil je de wereld graag iets vertellen of uitleggen. Op jouw leeftijd heb je immers genoeg levenservaring. Internet bied je de kans deze expertise te gaan laten zien. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, het hebben van een computer met internetverbinding is voldoende. Heb je deze niet, dan is het echt aan te raden hierin te investeren. De sociale media helpen je jouw verhaal te verspreiden. Waardoor méér mensen zien wat jij te bieden hebt. Geïnteresseerden zullen jou willen volgen en komen in je netwerk. Inspiratie boeit en interesse bindt. Waar zou jij graag over willen vertellen? Kies de vorm die bij je past en begin.  Door te beginnen kom je verder. Ontdek je hoe internet werkt, hoe je mensen kunt binden en dan zie je vanzelf welke kant je op gaat.
Hoe begin ik met het creëren van eigen werk?

Hoe begin ik met het creëren van mijn eigen werk?

Dit is een nieuwe manier om werk te vinden. Een manier die je vraagt om jouw talenten te gaan inzetten. Om te creëren wat jouw liefde heeft. Want daarvoor is het hoog tijd. Ken jij een leukere manier om de tweede levenshelft vorm te geven?  

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties