Selecteer een pagina

Succesvol worden met al je plannen…het ligt binnen je bereik.

Twijfels en onzekerheden.

Wordt het een baan of toch maar ondernemer? Lig jij wakker van die vraag?
Of een andere vraag waarbij je het gevoel hebt dat je een keuze moet maken?

Onzekerheid, daar hebben we allemaal last van.

En mijn gebruikelijke reactie daarop is….een boek lezen (of het internet afspeuren). Over ondernemerschap, solliciteren, marketing, rijk worden, gelukkig worden, enzovoorts… ik heb geloof ik alle boeken die er bestaan over persoonlijke ontwikkeling wel gelezen.

Ben ik daar nu echt verder mee gekomen? Rijker geworden? Gelukkiger? Gemakkelijker in beslissen?

Nee……

Boeken lezen en af en toe een opdracht doen uit zo’n boek heeft mij niet veranderd. Ik kreeg er wel meer kennis door, dat wel, (en soms komt dat nog steeds van pas).

Maar in mijn ondernemerschap heeft het mij niet veel geholpen.

Want ik kan wel lezen over hóe je bijvoorbeeld een vlog maakt, maar het daadwerkelijk doen is een heel ander verhaal.
Om een keuze te maken (en in actie te komen) moet er innerlijk iets verschuiven. Zo’n verschuiving krijg je (meestal) niet voor elkaar door het lezen van een boek.

Nee.

Echt, je kunt elk zelf-hulpboek wat er verschijnt lezen en affirmaties zeggen tot je een ons weegt en toch zal je nooit je ideale werk realiseren, omdat je blokkades je daarvan weerhouden. (en ik zal je eerlijk bekennen, ik deed het allebei)

Dus, wat zou je in hemelsnaam moeten doen?

Het antwoord is belachelijk simpel:

Je zult je beperkende gedachten over jezelf en jouw talenten moeten gaan herkennen en jezelf een manier leren om daarmee om te gaan. 

Klinkt ingewikkeld? Dat is het niet.

Wat het ook is dat jij wilt gaan doen, jij kunt het creëren – Je moet alleen weten hoe je met je twijfel, onzekerheid of angst om kunt gaan. ( Eerlijk gezegd denk ik dat minstens 80% van je succes in je bedrijf komt van een goede ‘mindset’. Dat je weet wat je kan blokkeren en hoe je daar mee om kunt gaan. De rest is strategie en to-do lijstjes.)

En hoe doe je dat?

Door te gaan schrijven.

Het antwoord op al jouw vragen vind je in jezelf. En die vind je door te gaan schrijven.

En ik help je daarbij. Niet met nog meer tips, advies en informatie. Maar met vragen. Vragen waarmee jij in staat bent om verder te schrijven en zo jouw eigen vraagstuk te onderzoeken en uit te diepen. Zodat je jouw eigen oplossing vindt.
Dan pas beginnen er dingen te veranderen.

Wanneer begonnen er voor mij dingen te verschuiven?

Toen ik ging schrijven. Ik zou in mijn onderneming nooit zo ver gekomen zijn als dat ik nu deed. Ik zou nooit een blog durven schrijven, laat staan een vlog maken of een webinar organiseren. En ik zou al helemaal geen geld durven vragen voor mijn diensten. Door te gaan schrijven  en te blijven schrijven achterhaalde ik de meest koppige overtuigingen en kon ik wél doen wat ik leuk vind.
En ik schrijf nog steeds……want twijfel en onzekerheid verdwijnen niet, maar ik laat me er niet meer door weerhouden.

Hoe zou het voor je zijn om weer ruimte te krijgen voor je plannen en ideeën?

Om het gevoel te hebben dat je weer verder kunt? Om helder te hebben wat je wilt, wat bij jouw leven past en welke stappen daarbij horen volgens jou?

Want dat is het resultaat als je een schrijftraject hebt afgerond. Helderheid over de stappen die je wilt gaan nemen. Je komt als vanzelf in beweging. En ik help je slechts jezelf niet zo in de weg te staan.

Het heeft zich keer op keer bewezen.

Wil je meer weten over zo’n individueel schrijftraject? Stuur mij een berichtje of klik hier voor meer informatie.

Ik help je graag verder met je plannen.
Je bent het waard.

Willemijn Lau

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.