Selecteer een pagina
“FOCUS!” Elke dag roep ik dat even tegen mezelf 🙂 En hierbij roep ik dat ook even tegen jou. Want wat doe jij met je  energie? filmpje over focus houden. (kijk je liever een samenvatting? klik op de foto om het animatiefilmpje te zien dat bij dit artikel hoort) Of je weinig energie hebt of alle energie van de wereld, een focus hebben en houden helpt je jouw plannen te verwezenlijken. En dat begint ermee dat je weet wat je wilt. Wat zou jij nu het liefste willen, wat werk betreft? Wat zie je jezelf doen over 5 jaar? Waar zou je echt blij van worden? Misschien is datgene wat er  in je op komt iets wat nu onbereikbaar lijkt….met focus kun je heel ver komen! Ik heb mij afgelopen tijd bezonnen op mijn werk en bedrijf. En ik weet nu weer dat ik heel graag een online bedrijf wil. Zodat ik de vrijheid heb om ’s winters in een warm land te gaan wonen en toch inkomsten kan genereren. Deze droom was afgelopen jaar een beetje verdwenen; Ik liet me afleiden door het zoeken naar een (bij)baan. Liet me ook afleiden door mensen die een andere visie hadden, en last but not least switchte ik voortdurend van strategie. Inmiddels weet ik weer wat ik wil en zodoende kan ik de juiste keuzes maken. Keuzes die mij ondersteunen bij het verwezenlijken van mijn liefste wens. En door die focus kan ik ook gerichter plannen, hoewel dit voor mij wel een lastig punt blijft! Ik ben niet zo’n planner 🙂 Voor mij werkt het ook om minder snel mijn sociale media te checken, namelijk ook een hele goede afleider. (voor je het weet ben je een half uur verder, toch?). Ik log nu 2x per dag in. Daarnaast gebruik ik het programma Hootsuite om mijn updates in te plannen en te plaatsen. En tenslotte, wat mij goed helpt is regelmatig te mediteren. Door te mediteren oefen ik mezelf aandacht te houden bij wat ik doe. Enfin, dit gaat over mijn manieren om focus te houden, wellicht herken je dit? Twijfel en afleiding. Er zijn natuurlijk ontzettend veel zaken die kunnen afleiden. Waardoor laat jij je afleiden? Of heb jij juist een hele goede focus? Ik hoor het graag van je.

Meer lezen?

Jezelf profileren als expert, online Profileren via een animatiefilmpje? Inspelen op nieuwe ontwikkelingen  

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties