Selecteer een pagina
Stel je zou dat graag willen, werken vanuit je hart. Dingen doen die jij leuk vindt. Maar je weet niet waar je zou moeten beginnen, want misschien vind jij wel heel veel dingen leuk. Of kan je niet verzinnen waar je nu je werk van zou moeten maken. Wat je zou kunnen doen is het maken van een “moodboard”. Een moodboard wordt vaak gebruikt door bijvoorbeeld stylisten of woninginrichters en geeft bijvoorbeeld de inrichting van een kamer weer, met daarop lapjes stof van de te gebruiken kleuren, het thema, en allerlei andere ideëen en gevoelens die opkomen bij dat ontwerp. Zo kun je ook een ontwerp van jouw leven maken. Door een vel papier te pakken, liefst lekker groot, dat geeft veel ruimte en mogelijkheden. En daar ga je plaatjes bij zoeken. Of teksten. Of wellicht andere materialen. Alles kan. Lekker knippen en plakken. Dit kun je natuurlijk ook digitaal doen. Je plakt de dingen op die jou aanspreken, plaatjes die tot je verbeelding spreken. Je hoeft daar helemaal niet lang bij na te denken, volg gewoon je gevoel. En dan zal je zien dat er een geheel eigen beeld gaat ontstaan. Jouw moodboard maakt jouw wensen zichtbaar. En als je klaar bent hang je het ergens op waar je het regelmatig kunt zien. Je hoeft er niets mee te doen, jouw onderbewuste gaat daarmee aan de slag. Dit heeft tijd nodig, wat soms frustrerend is, maar jij kunt gewoon doorgaan met de dingen die je al deed. Langzamerhand zal je zien dat er zaken gaan veranderen.  
Het maken van een moodboard van je wensen en verlangens kan je helpen nieuwe keuzes te maken.

Mijn Moodboard

Hierboven mijn eerste moodboard, het zijn vooral teksten die voor mij toen (en nu nog steeds) mijn gevoel over werk aangaven. In het midden staat de liefde, en pas achteraf dacht ik, ja, dat klopt, ik wil graag mijn werk doen met liefde.

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties