Selecteer een pagina

Stap 5: Neem actie

Maak van je wens werkelijkheid; actie en houd vol!

Klik op het plaatje om het animatiefilmpje te zien dat bij dit artikel hoort.

Dit is misschien wel de grootste uitdaging om van je wens werkelijkheid te maken. Je hebt je wensen, gelooft erin, je weet wat je kunt, je weet hoe je jouw innerlijke rust kunt bewaren. Uiteindelijk komt het moment dat je actie gaat ondernemen. Doe dit in je eigen tempo. Sommigen zijn snel en gaan meteen aan de slag, en komen later tot bezinning. Anderen bezinnen eerst en gaan dan voorzichtig, stap voor stap, aan het werk. Het uiteindelijke moment komt vanzelf. In actie komen heeft te maken met op zoek gaan naar ideeen, naar mensen, informatie en zaken die jou kunnen helpen. Niet onderzoeken of je wensen haalbaar zijn, want dat geloof je op voorhand, maar onderzoeken op welke wijze en met behulp van wie en wat je wensen gerealiseerd zouden kunnen worden. Dat heet netwerken En als je voldoende informatie hebt gekregen maak je een plan. En beslis je om daadwerkelijk te gaan handelen. Als je moeite hebt met netwerken dan geef ik je hier de PIE methode, ontwikkeld door Daniel Porot.(uit: Welke kleur heeft je parachute, R.Bolles)
Het gaat eigenlijk maar om een ding: zorg er altijd voor dat je praat over iets waar je laaiend enthousiast over bent.

De PIE methode

P geeft de aanloopfase aan, waarin je uit moet vinden hoe je over dingen kunt praten waarin je Plezier hebt.(ca. 10 minuten). In de P-fase oefen je in het voeren van een enthousiast gesprek. Kies daarvoor een onderwerp waar je graag over praat. Dat kan van alles zijn, een hobby, interesse, onderwerp wat je raakt etc. I staat voor Informatie-interviews. In deze fase voer je gesprekken met mensen die jou meer informatie kunnen geven over de richting die jij uit wilt.( ca. 15 minuten) E staat voor Echte gesprekken met potentiele opdrachtgevers, klanten of werkgevers. Ook over netwerken is veel te vinden op internet of in boeken. Netwerken via de sociale media is ook heel goed mogelijk. Lees daarvoor bijvoorbeeld het boek van Jeanet Bathoorn: Get Social

Stap 6: Hou vol!

Het echte werk is begonnen. Nu is het verder een kwestie van oefenen en blijven proberen, van werken en zweten, van aanpakken en vooral van gewoon doorgaan. In de praktijk blijken er onverwachte problemen te overwinnen. Het duurt langer dan je gedacht had. Je mist bepaalde praktische vaardigheden. Financieel zit het niet mee, enzovoorts. Kortom, je wordt geacht te volharden. Vallen en weer opstaan. Je zegt JA tegen het werk waar je aan begonnen bent. Het is heerlijk om te werken voor iets waar je in gelooft. Voor een doel waar je je echt mee verbonden voelt. Wat er dus ook bij hoort, en vaak vergeten wordt, is kunnen ontvangen. Ook de kleine dingen waarderen en je successen vieren. Elke stap is er een. En vind een manier waarop je kunt ontspannen. Dit is stap 5 en 6 uit de serie “Maak van je wens werkelijkheid”. Meer lezen? Stap 1: Wensen en verlangens Stap 2: Zie je blokkades onder ogen Stap 3: Breng je onderscheidende vermogen in kaart Stap 4: Onderzoek je spirituele vermogens Stap 5: Neem actie en hou vol!  

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties