Selecteer een pagina

Stap 3: Gebruik je unieke talenten, kennis en vaardigheden

Onderzoek je onderscheidende vermogen

Onderzoek je vaardigheden, kennis en talent.

Wil je van je wens werkelijkheid maken, vraag je dan af; wat maakt mij uniek? Dit vind ik altijd een van de moeilijkste vragen die er zijn. En toch is het van belang dat je steeds beter weet wat jouw eigenheid is, jouw onderscheidende vermogen. Allereerst geeft het je enorm veel zelfvertrouwen als je weet wát jij goed kunt. En je kunt jezelf veel effectiever profileren en voor het voetlicht brengen. Hoe duidelijker jij bent over jouw vermogens, hoe beter je blijft ‘hangen’ in het geheugen van je netwerk. Enkele vragen om je onderscheidende vermogen in kaart te brengen:
  • Wat zijn je drijfveren? Je fascinaties? Je inspiratiebronnen? Je passie of liefde?
  • Waar heb jij kennis van? En met welke kennis wil je graag werken? Welke kennis zou je willen delen met de wereld?
  • Wat is jouw werkervaring?
  • Wat zijn jouw vaardigheden? Wat kan je goed? Wat is jouw talent?
  • Wat is jouw levenservaring? Jouw levenskunst? Jouw levenswijsheid?
  • Wat vind je belangrijk in jouw leven? Kort gezegd, wat is voor jou een belangrijke waarde? Wat zou je willen nalaten in de wereld?
Er zijn talloze boeken die je kunnen helpen bij het maken van een zelfanalyse. Hieronder noem ik er een paar, waar ik zelf veel plezier van heb: Adriaan Hoogendijk: Loopbaanzelfsturing R.Bolles: Welke kleur heeft jouw parachute? H.van Zwieten: Het merk IK   Dit is stap 3 uit de serie “Maak van je wens werkelijkheid”. Meer lezen? Stap 1: Wensen en verlangens Stap 2: Zie je blokkades onder ogen Stap 3: Breng je onderscheidende vermogen in kaart Stap 4: Onderzoek je spirituele vermogens Stap 5: Neem actie en hou vol!  

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties