Selecteer een pagina

Stap 4: Onderzoek jouw spirituele vermogens

Onderzoek je spirituele vermogens

Klik op het plaatje om naar het filmpje te gaan.

Van je wens werkelijkheid maken vraagt ook van je dat je jouw spirituele vermogens onderzoekt en aanspreekt. Een bezield leven vraagt dat je regelmatig tijd en ruimte maakt voor datgene waar je ziel behoefte aan heeft. Tijd voor bezinning, in de natuur zijn, iets voor een ander doen, van kunst genieten, zijn de voorbeelden van dingen die mensen doen om hun ziel te voeden.  
Ruimte maken voor de ziel is geen eenmalige gebeurtenis; je moet je ziel regelmatig ‘voeden’, zoals een plant water nodig heeft om te leven.
Bewust zijn van wat zich afspeelt in onze gedachten en gevoelens is een wezenlijke toegang tot het ervaren van de ziel. Het is goed om regelmatig de geest rust te gunnen door prikkels van buiten te stoppen.Wanneer je je zintuigen rust gunt, kun je contact leggen met je diepste zelf. Zonder je lichaam aan te raken of in de spiegel te kijken kun je ervaren dat je er bent. Meditatie is een vorm, waarbij je oefent in concentratie en jezelf ‘leeg maken’. Door regelmatig te mediteren kun je jouw eigen innerlijke gemoedstoestand waarnemen.
” Je levenspad bewandelen is als een pelgrimstocht. Uiteindelijk gaat het niet om het doel, maar de weg ernaartoe. “
Wanneer je de blik naar binnen richt, probeer dan zonder oordeel te zijn. Oordeel niet over je innerlijke drijfveren. Probeer compassie te hebben met alle gevoelens die je in jezelf tegenkomt. Mens zijn betekent al deze gevoelens te hebben.  

Hoe mediteren?

  • Ga zitten. Zit stil en rechtop. Sluit zachtjes de ogen.
  • Zit ontspannen en alert.
  • Begin inwendig, op het ritme van je ademhaling, een door jou gekozen woord te zeggen.
  • Luister ernaar terwijl je het zegt, vriendelijk maar aanhoudend.
  • Wanneer gedachten en beelden bij je opkomen, oefen je jezelf erin daar geen aandacht aan te besteden.
  • Keer daarom steeds terug naar jouw woord.
  Dit is stap 4 uit de serie “Maak van je wens werkelijkheid”. Meer lezen? Stap 1: Wensen en verlangens Stap 2: Zie je blokkades onder ogen Stap 3: Breng je onderscheidende vermogen in kaart Stap 4: Onderzoek je spirituele vermogens Stap 5: Neem actie en hou vol!  

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties