Selecteer een pagina

Stap 1: Ken je wensen en verlangens.

 
Welke stap bereik jij vandaag?

Klik op het plaatje om een animatiefilmpje te zien dat bij deze blog hoort.

Wat heb je nodig om je wensen te kunnen realiseren? Allereerst natuurlijk een wens die je in jezelf gevonden hebt. Het hoeft niet meteen iets groots te zijn. Als het maar een wens is waar je enige hartstocht bij voelt.
Weet wat je wenst, schep een helder beeld hiervan, geloof erin
Houd je niet bezig met wat je allemaal niet (meer) wenst. Een belangrijke spelregel op weg naar succes is dat je je bij het denken en praten over je wensen beperkt tot het benoemen van wat je wel wenst. Ontwerp in je fantasie een door jou gewenste werkelijkheid. Geef je fantasie de ruimte. Maak het beeld zo helder mogelijk. Geniet ervan, maak het aantrekkelijk. Hoe aantrekkelijker jij het maakt, hoe meer dat het je aantrekt. Misschien merk je dat het niet zo gemakkelijk is als je in eerste instantie dacht. Vaak remmen wij onszelf in het fantaseren over onze idealen af, omdat we menen dat we realistisch moeten blijven. Kijk eens waar je uitkomt als je jezelf helemaal laat gaan.
“Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zouden zijn, onze grootste angst is juist dat we onmetelijk krachtig zijn!” Marianne Williamson
Maak er een gewoonte van om altijd en overal aan mensen te vertellen wat je wenst in plaats van te vertellen wat je niet wenst. Zeg liever “Ik wil genieten van de frisse lucht hier” dan “ik wil dat jullie niet meer roken” of ik vind het fijn als je bij me blijft” ipv “Ik wil niet dat je gaat”. Zolang jij nog zegt wat je niet wenst, ben je niet duidelijk over wat je wel wenst (en kan de ander van alles zelf invullen). Waarschijnlijk komt op een gegeven moment toch je gezonde verstand in actie om je te vertellen dat het weliswaar heel mooi is, maar in de praktijk natuurlijk niet haalbaar. Wie graag heeft dat zijn wensbeelden gerealiseerd worden, kan beter geloven dat het ooit zal lukken. Als je er in gelooft, heb je in ieder geval meer kans op succes. Het bevordert je kansen.     Dit is stap 1 uit de serie “Maak van je wens werkelijkheid”. Meer lezen? Stap 1: Wensen en verlangens Stap 2: Zie je blokkades onder ogen Stap 3: Breng je onderscheidende vermogen in kaart Stap 4: Onderzoek je spirituele vermogens Stap 5: Neem actie en hou vol!  

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties