Selecteer een pagina

Natuurlijk wil je graag je verlangens realiseren, wat is er mooier dan dat? Helaas wordt het altijd een keertje lastig en haken we weer af. Start met opruimen en bouw zo aan een stevig fundament wat er voor zorgt dat je je focus blijft behouden. Zo krijg je resultaat!

.

Bekijk deze video als je liever luistert.

Het creatieproces.

Als je mij al een tijdje volgt dan weet je dat ik graag mijn kennis over het creatieproces, de manier waarop verlangens werkelijkheid kunnen worden, met je deel.

Laat ik je iets vertellen over hoe ik bij dit creatieproces gekomen ben.

Sinds 2012 ben ik zelfstandig loopbaanadviseur en zeker de eerste paar jaren heb ik nogal geworsteld met mijzelf. Toen ik mijzelf op een dag in een gesprek hoorde zeggen dat ik “niet goed wist wat ik wou” (terwijl ik dat wél goed wist), ging er bij mij een belletje rinkelen.

Ik vroeg mezelf af waarom ik het me niet lukte mijn verlangens te realiseren. Waarom ik niet gefocust kon blijven en me steeds liet afleiden (een cursus, leuke serie op tv of eindeloos koffie drinken). Waarom ik niet deed wat ik eigenlijk wou. Waarom ik zo onzeker bleef over wat ik te bieden had.

Dat was voor mij het moment om te onderzoeken hoe dat proces van wens naar werkelijkheid (= creëren) in elkaar zit. Want niemand heeft mij dat ooit verteld en ik heb dat ook nooit geleerd op school.

Terwijl het zó essentieel is; als je eenmaal snapt hoe het werkt worden je doelen wél haalbaar!

5 stappen

Het werd mij duidelijk dat het creatieproces 5 duidelijk te onderscheiden fasen kent. Deze 5 fasen heb ik vertaald in 5 heldere stappen en dat noem ik de Creatieformule.

Sinds ik snap HOE het creatieproces werkt en weet welke stappen ik moet nemen heb ik een fundament gekregen wat maakt dat ik me niet meer laat afleiden of stop met mijn plannen, maar weet ik juist mijn focus aan te scherpen, waardoor ik vaker resultaat krijg uit mijn inspanningen.

En dat gun ik jou ook!

Ik gun jou het leukste werk van de wereld, wat je gemakkelijk afgaat en waar je een goed inkomen mee verdient. (En dat is haalbaar, daar geloof ik in.)

Het begint allemaal met opruimen.

 

Creëren doe je vanuit je gevoel. Dus, wil je je verlangens realiseren dan moet je de weg naar je gevoel, naar je intuitie vrij maken en vrij houden.

Je kent vast wel een moment uit je verleden waarop je niet kreeg wat je had gewild. Bijvoorbeeld het verkeerde verjaardagscadeau. Misschien kun je nog wel die teleurstelling voelen, (wat je ook niet mocht uiten, omdat je dankbaar moest zijn voor je cadeautjes). En zo zijn er ongetwijfeld nog wel meer momenten in je leven geweest waarin je niet hebt gekregen wat je graag had gewild.

Dat zijn allemaal kleine en grote teleurstellingen die ergens in je geheugen een plekje hebben ingenomen.

En dat maakt dat je misschien niet meer zo gemakkelijk je verlangens volgt, of misschien wel helemaal niet meer zo goed weet wat je verlangens zijn. Dat je er huiverig voor bent om weer teleurgesteld te raken.

 

Vertrouwen

Wil je met je verlangens aan de slag, dan zul je het vertrouwen weer moeten herstellen. Dat verwachtingsvolle terugkrijgen, dat je als kind had, dat je dromen wél uit kunnen komen. Weer leren vertrouwen op je intuïtie.

Opruimen helpt daarbij uitstekend!

Opruimen

Je kunt op verschillende manieren opruimen;

  • de fysieke ruimte, zoals je werkruimte, je slaapkamer, keuken of andere ruimtes in en rondom je huis
  • je mentale ‘rommel’, dat zijn alle dingen die aan je knagen, zoals een ruzie, een ontslag, een vervelende opmerking,….

Rommel geeft onrust.

Als je telkens je stapel boeken opzij moet schuiven voordat je bij je computer kunt, dan vraagt dat energie van je. Een klein beetje, maar het is energie die je beter kunt gebruiken om te focussen op je doel. Want we hebben dagelijks talloze kleine beetjes rommel. Zowel fysiek (een computer die traag is bijvoorbeeld) als mentaal (een ruzie waar je steeds aan moet denken).

Zodra je al deze kleine zaken weet op te ruimen ontstaat er rust in je hoofd.

En dan ontstaat er ruimte!

Ruimte voor (nieuwe) ideeën, ruimte voor je verlangens en ruimte voor moed om in actie te komen.

 

Kijk eens naar je werkplek….wat zou jij als eerste willen opruimen? Laat een reactie achter onder aan deze blog!

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.