Selecteer een pagina
boek schrijf je vrij van mirjam windrich

Help jezelf door aan jezelf te schrijven

 

Onlangs is er een leuk en origineel boek verschenen; “Schrijf je Vrij”, geschreven door Mirjam Windrich.

Een origineel boek.  Door te gaan schrijven, aan jezelf, kun je jouw antwoord c.q. oplossing voor jouw probleem vinden, is de gedachte achter dit boek. Ervan uitgaande dat je ieder antwoord in jezelf kunt vinden, je moet alleen weten waar je moet zoeken.

Mirjam Windrich legt in dit boek tot in detail uit hoe je dat kunt doen, met voorbeelden, volgens haar methode Mindful Analysis.

Deze methode is (al jaren geleden) ontwikkeld om mensen te begeleiden via internet, door te gaan schrijven via e-mail met een speciaal daarvoor opgeleide Mindful Analist. Met al haar ervaring vroeg Mirjam zich af of mensen dit ook alleen zouden kunnen (of met een vriend/vriendin). Door te gaan schrijven aan jezelf, of aan een vriend(in) die mee leest.

 

 

Hoe gaat dat in zijn werk?

In het boek staat tot in detail uitgelegd hoe dit in zijn werk gaat, met voorbeelden erbij. Het hele traject kent 4 fasen, maar eigenlijk hoef je die niet te kennen. Het is een natuurlijk proces en dat wijst zich vanzelf.

Je begint dus met het beschrijven van waar je momenteel mee zit. Dat schrijf je aan jezelf. Je kunt het als een e-mail opsturen en vervolgens de pet van de lezer opzetten. Want daarna ga je vragen stellen over datgene wat je geschreven hebt. Mirjam beschrijft precies hoe je die vragen kunt achterhalen uit de tekst. Die vragen stuur je dan weer op naar jezelf. En vervolgens kan jij weer verder met schrijven. De vragen helpen je om verder te kunnen schrijven. En natuurlijk kun je ook een vriend(in) vragen om mee te lezen en de vragen te formuleren.

Het idee is simpel en briljant. Maar werkt het ook?

“Mijn eigen coachtraject”

Na lezing van dit boek vroeg ik me af of het ook daadwerkelijk zou werken. En ik ben dit dus gaan doen. Er is altijd wel iets wat opheldering behoeft, waar ik over pieker of mij zorgen over maak. Beslissingen die ik moet nemen, enzovoorts.

En het werkt heel goed. Natuurlijk ben ik gewend om te schrijven en anderen te helpen via deze methode. De vragen uit de tekst halen is voor mij wellicht wat gemakkelijker vanwege mijn routine.

Het grootste voordeel is dat je, door te gaan schrijven, tijd maakt voor jezelf en jouw vraagstuk. Je gaat er letterlijk voor zitten (voor je computer) en je krijgt de mogelijkheid om “naar binnen te keren”. Iets wat in het dagelijkse leven tussen de bedrijven door minder goed lukt. Daarbij lees je de volgende dag/keer je tekst en ga je er vragen over stellen, waardoor je dieper in je eigen vraagstuk duikt.

Het is wel aan te raden om dagelijks te schrijven en dat gedurende een paar dagen. Dan blijf je gefocust op je vraagstuk en is de afleiding minimaal. Laat je er een tijdje tussen zitten dan kun je vrijwel weer opnieuw beginnen.

 

Ook proberen?

Ik ben heel benieuwd of jij ook nieuwsgierig ben naar de werking van deze manier van zelf-hulp.

Ga jij aan jezelf schrijven? En wil je jouw bevindingen met me delen?

 

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.