Selecteer een pagina
Natuurlijk wil jij graag dat je dromen uitkomen! Hoe vaak begin je ergens aan en strand je halverwege? Je gooit je handdoek in de ring en begint ergens anders aan. Als je eenmaal weet hoe het creatieproces werkt weet je ook dat het áltijd een keertje lastig wordt. Dan laat je je niet meer uit het veld slaan.  

Wensen en verlangens

We hebben allemaal grote verlangens, zoals verlangen naar werk dat helemaal bij je past, een goed en rendabel bedrijf, een gelukkig leven, een leuke partner of een geweldige omgeving.

En toch doen we daar niets mee.

Want we kennen óók dat datgene wat we graag willen vaak niet uitkomt. Als volwassene zijn we wat dat betreft vaak teleurgesteld en soms wat murw geslagen door het leven.

Van kinds af aan horen we:

  • Doe maar normaal dan doe je gek genoeg
  • Lieverkoekjes bakken we niet
  • Kinderen die willen krijgen klappen voor hun billen
  • Je kop niet boven het maaiveld uitsteken
  • Wie het onderste uit de kan wil krijgt het deksel op zijn neus

Zomaar wat gezegden die bij me opkomen en die ik in mijn jeugd talloze malen heb gehoord. Met telkens de onderliggende boodschap: Pas je aan en doe normaal.

Realiseer je verlangens.

Pas je aan en doe normaal.

Natuurlijk heb je het wel geprobeerd, dat leuke werk te realiseren, je bedrijf rendabel te maken of fijne klanten naar je toe te trekken.

Maar het gaat niet zoals je graag zou willen. Je raakt teleurgesteld, het duurt te lang, de geldnood wordt te hoog of allerlei andere zaken doen zich voor die niet in onze plannen passen.

Dus maken we onze wens kleiner

En kleiner

En kleiner

Totdat er van je oorspronkelijke wens niet veel meer over is en “een baan” al voldoende is voor je. Of “inkomsten”, maak niet uit hoe. 

 

 

Het wordt áltijd lastig!

 

Om opnieuw bewust te worden van je verlangens is moed nodig. Durf om je voorgaande ervaringen en frustraties enigszins los te laten en je (weer) over te geven aan je wildste dromen.

En dat niet alleen.

Wil je je verlangens realiseren dan moet je weten dat het áltijd een keertje lastig wordt. (En meestal vaker!).

Lees dat nog eens:

Het wordt altijd een keer lastig!

Innerlijke verschuiving.

Het gekke van ons menselijk bestaan vind ik dat we in staat zijn om te wensen en te verlangen. Ideeën te verzinnen en plannen maken.

En vervolgens komt dat verlangen in de meeste gevallen niet zomaar naar ons toe, maar moeten we er iets voor doen. Er moet een innerlijke verschuiving komen. Er moet iets veranderen in je routine of in de manier waarop je over dingen denkt. Je moet jezelf ergens toe aanzetten en een stap nemen.

Uit je comfortzone stappen en je wens-blokkers onder ogen zien.

 

Afhaken

 

Als je dat niet weet, dan is het lastige moment hét moment om af te haken. We worden jaloers, onzeker of angstig. We laten ons uit het veld slaan en gooien de handdoek in de ring. We laten ons afleiden met leuke series op Netflix of spelen eindeloos spelletjes op de telefoon.

Je bent niet de enige….. ik weet er alles van. Zo heb ik de serie Homeland in één keer uitgekeken …….

Omdat het zo lastig is. Omdat je iets moet doen wat je spannend vindt. Wat een angstig gevoel in je buik veroorzaakt. Wat het zweet in je handen geeft. Wat je eigenlijk niet wil doen.

Hoe kom je hier doorheen?

Allereerst, word je bewust van het feit dat het áltijd minstens één keer lastig wordt. 

  • Als je op zoek bent naar je ideale werk zul je minstens een keer worden afgewezen of nee horen
  • Als je graag meer klanten wil zul je echt een keer die cursus moeten lanceren die je al maanden op je computer hebt staan
  • Als je graag een rendabel bedrijf wilt zul je jezelf vaker moeten promoten, hoe eng je dat ook vindt
  • Als je leuker werk verlangt moet je een keer met je leidinggevende gaan praten over je ideeën

 

Kortom, als je wéét dat het altijd wel eens lastig wordt, hoef je je ook niet meer uit het veld te laten slaan. Dan is het een kwestie van uithuilen  en opnieuw beginnen.

Eigenlijk is er niets aan de hand! Het gebeurt gewoon, en, geloof me, dat is heel normaal. Dat hoort bij het creatieproces.

 

Pas als je die stap zet, jezelf dat duwtje in de rug geeft, gaat er wat gebeuren. En ben je weer wat dichter bij het realiseren van je ideaal.

Tips om er doorheen te komen.

N

Leer het creatieproces kennen en met de creatieformule om te gaan

N

Schrijf je doel op en hang dat in de buurt

N

Maak je wens glashelder en visualiseer dat met een tekening, hang deze op

N

Schrijf elke dag je grote verlangen op

N

Schrijf op waar je tegenaan loopt en neem daar kennis van

Ken jij nog meer spreekwoorden die jou vertellen dat je vooral niet je wens moet volgen? Geef een reactie onderaan de pagina, ik hoor het graag van je!

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.