Selecteer een pagina

film Miss PotterEr zijn films waar ik echt door geïnspireerd raak. “Miss Potter” is zo’n film. In deze film wordt het levensverhaal verteld van Beatrix Potter, een tekenares en schrijfster van kinderboeken in begin vorige eeuw (1866-1943). En wie kent ze niet; Pieter Konijn, Eekhoorn Hakketak, Benjamin Wollepluis, Poekie Poes, de schitterende creaties van Beatrix Potter.

De film Miss Potter is een meeslepende, heerlijke romantische, magische film.  Het is een liefdesverhaal. De liefde voor het tekenen en schrijven van verhalen en later in de film de liefde voor haar uitgever, met wie ze zou gaan trouwen, voordat haar wereld instort.

De reden voor deze blog is niet het romantische karakter van de film. Het gaat mij om de professional Beatrix Potter. Welke elementen gebruikt Beatrix Potter om haar droom waar te maken? De quotes die hieronder staan komen uit de film.Peter Rabbit - Beatrix Potter

Talent

Beatrix heeft veel talent. Als kind tekent ze veel en verzint ze verhalen. Als een meisje van haar klasse krijgt ze voornamelijk privéles, waarbij ze haar tekenvaardigheid ontwikkelt en kennis van de kunstzinnige vakken. Als ze ouder is verkoopt ze af en toe een aantal tekeningen. Toch is het niet vanzelfsprekend dat ze een zelfstandig inkomen weet te genereren. In haar tijd was dit niet gebruikelijk.

“We kunnen niet altijd thuis blijven hangen. We moeten ons presenteren aan de wereld. En we moeten het als een avontuur bekijken (Miss Potter)”

Zelfvertrouwen

Wat opvalt in deze film is het zelfvertrouwen wat miss Potter uitstraalt. Al vrij snel in het begin van de film zie je Beatrice zitten bij een uitgeverij om te proberen haar  verhaal gepubliceerd te krijgen. Ze weet wat ze wil en hoe het boek er uit moet gaan zien. Lees deze blog over hoe je gevoel voor eigenwaarde je succes bepaalt.jemina paddleduck

Grenzen verleggen

Beatrice had het als ongetrouwde vrouw niet gemakkelijk. Om haar ideeën voor elkaar te krijgen moest ze dingen doen dit in die tijd niet gepast waren voor een ongetrouwde vrouw. Ze moest zogezegd uit haar comfort-zone treden.

“Een ongetrouwde vrouw tenslotte, dient zich op een bepaalde wijze te gedragen. En dat hield niet in van uitgever naar uitgever te slenteren met een stel vrienden (Miss Potter)” (haar vrienden zijn de getekende dieren)

 

Ze heeft iets gedaan, wat in die tijd uitzonderlijk was. Een boek geschreven en uitgegeven. Het eerste boek werd een succes en daarna volgden er veel meer. Het zijn de best verkochte kinderboeken aller tijden.

“Ik zie geen enkele reden waarom een artiest niet haar eigen drukker kan bezoeken (Miss Potter)”

Missie

Beatrice Potter werd een vermogende vrouw. Het leuke vind ik dan ook weer dat ze iets goed doet met haar geld. Ze koopt een boerderij in het Lake District en probeert met haar geld de gemeenschap te behouden voor toekomstige generaties. Uiteindelijk koopt ze 4000 hectare landbouwgrond middels een stichting. Lees hier hoe het maken van een visie je kan helpen.

miss potter filmBekijk hier de film op YouTube

Ken jij ook zo’n film, waardoor je elke keer weer geïnspireerd raakt? Ik ben benieuwd. Laat gerust een reactie achter.

 

Lees ook:

Wat kunnen we leren van Mr.Selfridge?

Wat kunnen we leren van The House of Eliott?

 

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties