Selecteer een pagina

 Tv serie BBC the House of EliottThe House of Eliott is een Britse televisieserie (BBC) en speelt zich af in Londen, in de jaren 20 van de twintigste eeuw. De zussen Beatrice (30) en Evangeline Eliott (18), ook wel Bea en Evie, worden wees na het overlijden van hun tirannieke vader, Henry Eliott. Hun vader laat hen berooid en zonder enige opleiding achter en ze zijn gedwongen het huis te verkopen. Ze moeten op zoek naar werk. Beide zussen hebben veel talent voor het ontwerpen en maken van kleding. Ze naaien in hun vrije tijd om geld bij te verdienen. Later weten ze met financiële hulp een eigen modehuis te openen: The House of Eliott.  De hoofdrollen worden vertolkt door Stella Gonet (als Beatrice Eliott) en Louise Lombard (als Evangeline Eliott) (bron:Wikipedia)

The House of Eliott is een fictief verhaal, in tegenstelling tot de films uit de vorige blogs; Mr. Selfridge en Miss Potter.  Dus alle clichés komen natuurlijk aan bod. Hoewel het modehuis in de serie een goede “hang-up” is om de uiteenlopende problemen van vrouwen die in de jaren ’20 op eigen benen willen staan aan te kaarten,  is het voor ons professionals interessant om te kijken hoe de Eliotts hun zaak opbouwen, welke stappen ze nemen en wat ze daarin zoal tegenkomen.

Wat kunnen wij, aankomend professionals, nu leren van deze twee dames?

 1. Heb een droom
 2. Durf stappen te zetten
 3. Investeer
  • The House of Eliott is een modehuis en vergt direct bij oprichting al investeringen in huisvesting, materiaal, personeel. Er is een leuke scène waarin ze moeten besluiten of ze een eigen telefoonaansluiting zullen nemen, terwijl ze nog niet voldoende klanten hebben. Als professional in dienstverlening kun je daarentegen vrij snel aan de slag met weinig kosten. Dat is een voordeel. Zorg er echter voor dat je op essentiële zaken wel investeert, zoals bijvoorbeeld een goed werkende website, een professionele uitstraling  en/of een gerichte opleiding. Lees deze blog 
 4. Ontdek je eigen stijl
  • Boeiend in deze serie is het spanningsveld tussen enerzijds “doen wat de markt vraagt” en anderzijds het “voorop durven lopen”. Ben je heel creatief, dan heb je misschien geen klandizie, volg je de stroom, dan komt wellicht je eigen creativiteit in de knel. En dat is een kwestie van tijd; onderzoeken en uitproberen. En daarmee ontwikkel je ook steeds meer je eigen stijl, jouw manier van doen, jouw specifieke dienstverlening. Dat kan zelfs inhouden dat je met hele andere klanten begint dan waar je uiteindelijk mee doorgaat. Lees deze blog over je doelgroep
 5. Om kunnen gaan met tegenslag
  • De dames Eliott hebben voortdurend tegenslag. Anders zou daar natuurlijk geen mooie serie van te maken zijn. En, helaas, ook in de werkelijkheid is het vaak een kwestie van doorgaan en vasthouden aan je droom. Soms betekent dat nieuwe mogelijkheden onderzoeken, andere wegen inslaan. Kortom, stappen blijven nemen. Hoe ga jij om met tegenslag? Weet je jouw droom overeind te houden?

Ken jij ook een film waar je iedere keer weer door geïnspireerd raakt? Geef gerust een reactie onder dit artikel.

 

Dit is het derde artikel uit de serie “Wat kunnen we leren van …..”

Wat kunnen we leren van mr. Selfridge

Wat kunnen we leren van miss Beatrix Potter

Inspiratiebrief

Wil je graag geïnspireerd worden tot meer plezier in je werk en leven? Schrijf je voor mijn inspiratiebrief en ontvang regelmatig nieuwe inspiratie om dat éne stapje te zetten in de richting die jij wenst.

 

 

0 reacties